Log in

Eiwitshakes: is het echt nodig en welke shake kies je?

Als fitness professionals krijgen we bijna dagelijks vragen over eiwitshakes. Deze vragen branden op een ieders tong zodra men de fitnessruimte inloopt. Het heeft iets mysterieus, die supplementen, en velen vinden het een oh zo spannend gebeuren. 

Laten we gelijk met de deur in huis vallen en de meest gestelde vraag beantwoorden:

“Is het echt nodig om een eiwitshake te nemen?”
Nee, dit is niet nodig als het lukt om uit je dagelijkse voeding voldoende eiwitten te halen.

Hier zit dan ook gelijk de crux voor de meeste mensen en slaat de twijfel toe; “Haal ik wel mijn dagelijkse eiwit target?”
Als je dit haalt dan is het onnodig om een eiwitshake te nuttigen. Ben je zoals de overgrote meerderheid en ga je voor makkelijk en wil je niet teveel bezig zijn met de juiste eiwitbronnen kiezen, of nog erger moeten mixen matchen om aan een volledig aminozuren profiel te komen dan is een goede smaakvolle eiwit shake gewoon heel handig en bespaart je een hoop rompslomp. We zijn nu eenmaal wezens die graag voor makkelijk en efficiënt gaan hier is bijna geen ontkennen aan.

Dan rijst de volgende vraag die velen met jou hebben: “Welke shake moet ik kiezen?”
Wij zijn het met je eens dat je soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Ieder merk doet de grootste beloften en de verpakking wil je doen geloven dat je een heerlijke romige aardbeien of vanille shake van één van de bekende fastfoodketens tot je gaat nemen. Vervolgens blijf je met een deceptie achter als je twee weken tegen heug en meug de shake naar binnen klokt. Het blijkt weggegooid geld, want je gooit de shake in de prullenbak.. Wij willen je oprecht helpen met deze heuse tantaluskwelling.
Nu zijn wij zelf fervent gebruiker van een proteïne shake dus we weten ook wat een zoektocht het kan zijn.. We besloten dan ook om een eigen eiwitshake te creëren die voldoet aan onze kritische norm. 

Ons eiwitpoeder is van hoogwaardige kwaliteit. Je vindt bij ons - zoals sommige merken dat wel doen - geen gerommel met de aminozuren. Wat we veelvuldig tegenkomen is dat er sprake is van amino spiking; in zo’n geval worden er goedkope niet-essentiële aminozuren zoals glycine, glutamine en arginine toegevoegd. Hierdoor kan een hoger eiwitgehalte geclaimd worden. Je hebt echter niet zo veel aan deze extra eiwitten omdat de kwaliteit simpelweg slecht is. Je merkt dit vaak aan de langdurige bittere nasmaak.
Wij vinden het belangrijk om een kwalitatief product te verkopen en transparant te zijn over wat er exact in ons product zit. Daarom kan je op de tweede slide de voedingswaarden zien met een overzicht van alle aminozuren. Zo hebben wij  er uiteraard voor gezorgd dat, naast de essentiële aminozuren, er een goede hoeveelheid leucine in zit. 
Uit de eerste reviews komt duidelijk naar voren dat de smaak natuurlijk is en dat shake heel gemakkelijk mixt zonder klonten. Er wordt geen vieze nasmaak ervaren en zelfs de mensen die normaal geen shake willen, of deze als vies ervaren, zijn enthousiast over de smaakbeleving. Hiervoor doen we het!

De Whey Protein is verkrijgbaar in de smaken vanille en aardbei. Inmiddels zijn de eerste recensies binnen en deze zijn lovend. Nu hadden wij niet anders verwacht, omdat we zelf enorme criticasters zijn en niet zomaar iets willen verkopen.

Je winkelwagen is nog leeg
Webshop